Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


jak se chránit před terorismem?

kupte si ostrov a tam žijte v bunkru, nevylízejte nikdy ven nebo zabijte vaši sousedku a přijměte od státu bezpečné bydlení v cele, mimo mám trampoty s povinným ručením…Smutno je mi smutno z některých věcí. Například výsledek ankety idnes.cz, hovoří zcela jasně:

Mělo by Česko zpřísnit protiteroristická opatření i za cenu omezení osobních svobod?


ANO (1243) NE (1523)


S takovým výsledkem si tahle republika nic jiného než další totalitu a vládu komunistů na věčné časy nezaslouží. Z toho výsledku je mi smutno a blivno. Zapomínáme příliš rychle. Co je ideální a bezpečné místo? Kde se schovat před terorismem? Dnes asi už opravdu jen za zdmi blazince nebo vězení. Je lepší vzdát se části svojí osobní svobody, za falešný pocit bezpečí? Smyčka se utahuje čímdál víc. Již to není jen šimrání na krku, ale pomalu zjišťujeme, že nás něco tlačí. Ve větších městech máme kamery všude. Chystají se tajní agenti ve vlacích a na veřejných místech. V EU máme policii s právem střílet pokud má dostatečné podezření. Co bude následovat? Jistě, totální svoboda si někdy žádá vysoké ceny, ale lidé by ji měli platit s radostí…


Volal jsem do Kooperativy ohledně povinného ručení. Mám měsíc skluz ve splatnosti, protože jsem chtěl změnit četnost z ročního na čtvrtletní. To prý ale nejde po době splatnosti. Super. Takže teď musím zaplatit zhruba  dva a půl tisíce za auto, které chci hned prodat. Zbytek mi pojišťovna vrátí. Jestli to auto neprodám do půlky srpna, tak mě má moje kamarádka se kterou mám jet do Francie, právo zabít.


A nakonec aspoň něco pro usmání (obdivuju redaktory MF Dnes): „Lesní ani hospodářská zvířata nejsou tradičními účastníky silničního provozu, a tudíž nemají sjednáno povinné ručení.


 


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Úterý, 26. července 2005, 15:35

Publikováno v BLOG


Komentáře

Jeden komentář: “jak se chránit před terorismem?”

  1. neurol23 napsal:

    benjamin franklin kdysi rekl: "ti kdo jsou ochotni vymenit svobodu za bezpeci si nezaslouzi ani jedno"
    ja bych spis rek, ze se nedockaji ani jednoho. v totalite totiz zlocin nezmizi, jenom se presune tam, kde je mu nejlip – do statni spravy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *