Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


jak zminimalizovat finanční škody způsobené sebevrahy

myslím to zcela vážně, ČR je ve finanční krizi a bylo by vhodné vymyslet co nejvíc způsobů, jak ušetřit finance…

Třeba sebevrazi. Vezměme si jako příklad Nuselský most. Sebevrazi zde komplikují život chodcům i motoristům. Jako první krok proto navrhuji určit nějaké místo, které lze označit červenou barvou, odkud mají sebevrazi skakát tak, aby nenarušovali poklidný život Nuslí. Dole pak navrhuji vybudovat nízké betonové doskočiště. Nejlépe se žlábkem, pro snadnou a rychlou údržbu (aby šel vymývat vodou). V označeném červeném místě pak navrhuji o něco snížit plot, pro snadnější přístup. Zvětší se tím šance, že sebevrah skočí dřív, než dojede psycholog, který by mu skok rozmluvil. Tím se ušetří také na pěnězích za výjezd specialisty s lékařským diplomem. Posledním zlepšovákem je pak po vzoru stojanů na pytlíky pro psí exkrementy, instalace stojanu na trhací igelitové pytle nahoře na mostě. Společně s instrukcemi jak se správně zabalit (a ušetřit tím čas pracovníků při odklízení částí těl a vnitřních orgánů v několika metrových vzdalenostech dole) by měl stát stojan v červené zóně.


Protože však nechci nabádat k šetření práce lidí, kteří odklízí ostatky jen sebevrahy preferující volný pád, navrhuji i řešení pro lidi volící za svůj sebevražedný nástroj pistole a pušky. Pro ně by měl stát povolit vyrábět levné uzavřené motocyklistické helmy s předvrtanými otvory pro vložení hlavně. Důsledek výstřelu by pak měl míti destruktivnějších účinků při daleko čistějším řešení úklidu těla (= opět výrazné ušetření peněz za odvedenou práci havranů a zdravotníků). Samozřejmostí by pak měl být doklad v zadní kapse od kalhot i s fotografií a adresou nejbližsích příbuzných. Šetří se tím administrativa spojená s vypátráním pozůstalých (poplatky za telefon, prohledávání databází osob a otisků prstů, úspora času policejních úředníků).


Za ušetřené peníze lze pak postavit například dětský koutek v parku nebo prolézačku ve městě, které se o provoz takto vybaveného bodu sebevražd stará. Například při včasné instalaci červené zóny na nuselský most a dostatečné preventivní osvětě v kabelové televizi a na plakátech v metru, by se mohlo nainstalované zařízení zaplatit již po roce zamýšleného fungování, tedy počátkem roku 2007.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Středa, 27. července 2005, 6:55

Publikováno v Nestalo se...


Komentáře

8 komentářů: “jak zminimalizovat finanční škody způsobené sebevrahy”

  1. Point* napsal:

    ;)))Cesko neni ve financni krizi, naopak. Je temer na vrcholu mozne prosperity (po svem vstupu do EU atd)i kdyz to tak nevypada… Ta prava ekonom. krize teprve logicky prijde po odlivu investic a kapitalu jinam. Proto tenhle na prvni pohled idiotsky clanek: "Jak minimalizovat…" je vlastne aktualnim navodem pro budoucnost.Vice krachu a sebevrahu se da ocekavat…

  2. iKarkulka napsal:

    To by bylo fajnA nebylo by od věci zřídit speciální sebevražednou vlakovou linku. Mohla by jezdit třeba na nepoužívaných kolejích tam a zpátky v hodinových intervalech. Sebevrazi by pak neskákali pod běžné osobní vlaky a já bych sakra mohla přijít do práce včas!!!

  3. Ben napsal:

    Kombajn: To jsou všecko zpátečnické kroky, kdo koukal na Futuramu ví, že budoucnost je v sebevražedných budkách (samozřejmě i s možností volby smrti mezi rychlou pro "pure" sebevrahy a pomalou pro masochistické sebevrahy).

    Jen je dostačně rozlišit od budek telefonních, aby nedošlo v počátcích k omylu.

  4. deivis napsal:

    Jo a ty detske koutky pojmenovat po jmenech sebevrahu :) at se vi kdo na ne prispel :)

  5. kombajn napsal:

    ben: jiste, ty maji neco do sebe, ale zase nekdo radej plachti no…

  6. bogues napsal:

    Ha :)))Kombiku, si blazen ;)

  7. Fanda napsal:

    :)):D Tak to mě fakt dostalo………. ty se nezdáš…. myslím že článků s takhle černým humorem by mělo být víc……. ale dojistý míry máš pravdu……. akorát si nejsem zcela jist, že sebevrazi jsou zrovna nejlepší odvětví kde ušetřit. Všechny náklady na příjezd psychouše a případný úklid pozůstatků určitě nepřevýší příjem státní pokladny z daní, které by sebevrah odvedl během svého života, kdyby se mu ve skoku, nebo něčem jiném, zabránilo:)…… Ale i tak by se měli naši "oblíbení" zákonodárci v tomhle článku inspirovat a vymyslet něco podobnýho:D

  8. sweetest napsal:

    cerny humor…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *