Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


soucítím se seznam.cz?

já vlastně od jisté doby soucítím hlavně s obětmi TV Nova…

V podstatě ano. Sice podle mého nebude jako mail nikdy tak intuitivní jako je Google, ale má právo na svou existenci. Toto právo už dávno ztratila investigativní žurnalistika TV NOVA. Protože TV nesleduju, mohu říct, že jsem za celou dobu existence TV NOVA věděl jen o dvou zprávách, které se dotýkaly počítačů. Obě byly zpravidla tak mimo mísu, že člověk který ví, nemohl uvěřit debilitě redaktorů. Jednou z nich byla kauza kabrňáka Bennyho a způsob, jakým se točila reportáž o něm. Tím druhým je právě aktuální napadení emailu SEZNAM.CZ. Je mnoho způsobů, jak se dostat k cizím heslům. Nejtvrdší a nejhorší, útok na spravovatele hesel je ale často také nejtěžší. Daleko snadnější je prostě jen odchytávat komunikaci mezi uživatelem a serverem nebo na různé PC nainstalovat utility, které si každou stisknutou klávesu uloží do souboru. Zatímco ta první metoda je jen pro vyvolené, ta druhá nepotřebuje o moc víc znalostí, než potřebuje uživatel k tomu si zahrát miny na Windows. A teď o co jde…


TV NOVA si našla nějakého šikovného hackera pravděpodobně pod zákonem, který chtěl udělat dojem na své pubertální spolužačky a který zvládl ukradnout hesla lidem ve stejné počítačové učebně díky tomu, že hesla sesbíral programem. Nova to nafoukla jako obvykle do násobně větších problémů a prý se hacker naboural do Seznamu. Nemá to smysl dál pitvat, bližší možný postup už byl popsaný ZDE. Reportáž sice nedělal odborník na problematiku počítačů v TV Nova – pan „umímvPaintbrushikolečko“ Břešťák a Martin Krpač ji podal mírněji než by to to udělal Ivánek, ale co už. Celou reportáž má TV v archívu.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Neděle, 9. dubna 2006, 11:01

Publikováno v BLOG


Komentáře

4 komentáře: “soucítím se seznam.cz?”

  1. Quanti napsal:

    temer pod zakonem… ale to nic nemeni na tom, ze ten clovek je idiot a pro n@ovu nemam uz slov :]

  2. von Banhoff napsal:

    Seznam má siceprívop na život, ale proč v době Google a Gmail-u (který je navíc počeštěn) používat jeho služby?

  3. Tribun napsal:

    Seznam?Litovat je treba spis vsechny divaky TV Nova, kteri veri hned vsemu, co se jim ukaze, potom vsechny ty novinare a dalsi pisalky, kteri z kazdeho prdu udelaji kulicku a z kazde marginalni udalosti kauzu, a nakonec nas vsechny, co jsme musime po novinarich ty jejich clanky cist.

  4. onanym napsal:

    pan martin sklar krpac je stejna kunda jak ivan!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *