Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Boží království a politický kompas

ok, máme tu jednu bojovou historku z Cejlu, dále jedno video o velebení Ježíše Krista, jeden odkaz na velmi zajímavý blog a taky tu máme jednoduchou možnost, jak se otestovat co se politické orientace týká…

"Hej more, co tam děláš?" ozvalo se mi za zádama na Cejlu, když jsem čekal druhou minutu na vyhledání DVD Červený trpaslík 2. Otočil jsem se a uviděl postaršího Roma. Zeptal jsem se zda to bylo na mě a poté jsem mu odpověděl, že čekám. A protože když na mě někdo začne zhurta, může čekat to samé ode mě, dostal se náš hovor (zatímco asi sedmdesátiletá paní prodavačka hledala DVD) do fáze: "Chceš se bít? Já se nebojím ani bílých, ani červených", ano narážka na moje vlasy je populární. Podíval jsem se na Roma pořádně a jeho nos nesl mnoho a mnoho stop po mnoha a mnoha bitkách, protože kdejaký Afroameričan by mu mohl závidět jeho šířku. "Ani ne.", začal jsem ustupovat. "Klidně? Tak pojď!", zařval Rom. Nahodil jsem ten nejopovržlivější výraz, jakého jsem byl v danou chvíli schopen a velmi pomalu jsem artikuloval: "A-NI NE". Poté Rom začal křičet něco do okýnka na nějakého Romana. "Tam je baba, ne chlap", odvětil jsem. V té chvíli se jako mávnutím kouzelného proutku všechno uklidnilo. Rom se mi asi osmkrát omluvil a já mu sedmkrát odvětil: "V pohodě" a lehce roztřeseným krokem jsem vyrazil skrze Bratislavskou a Francouzkou domů pěšky. Tak tentokrát jsem přežil bez úhony. Snad budou mít podobné štěstí i Zdenál a Ďáblovylži, kteří nosí velmi podobného kohouta. A tak zatímco jsem byl tento týden viděn v Kauflandu (kde jsem URČITĚ nebyl), tak Ďablovylži byl v šoku, když ho v kavárně oslovil asi 4letý kluk (asi Hugo nebo Marian) s tím, že vypadá jako Kombajn. Brno je malé, milé děti…

Ok, včera jsem tu zmínil sprostý výraz "opíchá", což není pěkné a já se omlouvám. Ale myslím to opravdu upřímně a rozhodně nechci jen napsat: "Sorry". Myslím to opravdu vážně a právě proto bych chtěl slíbit, že se napravím. Uzřel jsem totiž video, ktéré obrátilo můj život naruby. Konečně jsem našel důvod věřit v Boha. Neví někdo, kdy se toho můžu zúčastnit naživo: BOŽÍ KRÁLOVSTVÍ PAŔÍ, TO VAŘÍ, TO NESMAŽÍ!!! (nejlepší část je poslední minuta, ale celé to má 4 minuty a dá se to v pohodě zvládnout)

Tak to byla trocha náboženství pro feťáky a nyní se přesuneme k dalšímu tématu – politice. Víte, co je tzv. politický kompas? Na stránkách http://www.politicalcompass.org/test naleznete soubor otázek, po jejichž zodpovězení vám počítač řekne, zda jste spíš konzervativní nebo liberální a zda jste spíše vlevo či vpravo. Český překlad otázek pro neanglicky mluvící naleznete na tomto linku (jediné za co mohu ODS za poslední rok vlády poděkovat). A výsledek? Nijak překvapivý pro mně, byť mám pocit, že jsem víc pravičák, než mi ukazuje počítač, ale to vymezení se proti Bushovi nebo nesympatie k praktikám Berlusconiho, tam tomu věřit lze a určitě se cítím ve společnosti Dalajlámy lépe než ve společnosti papeže a Mugabeho.

Mám tu taky fotky od Alči z Amsterdamu, konkrétně z našeho výletu během Queens Day. A nakonec jeden článek z jiného blogu – Konec Kofoly a Rajce u Student Agency. Čert vem sladkou Kofolu, ale Rajec považuju za nejchutnější vodu na trhu, tak snad se budou dodávat na český trh i nadále. A jako poslední věc nalinkuju nejzajímavější spot z cestopisného blogu, na který jsem za poslední dva roky narazil: Čína očima cestovatele.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Pátek, 6. června 2008, 8:18

Publikováno v BLOG


Komentáře

7 komentářů: “Boží království a politický kompas”

  1. AdaMM napsal:

    politický kompas mi vychází hodně podobně, od tebe jsem mírně vpravo dolů (pořád ale ve stejném kvandrantu) – ale borci z piratebay, ti jsou úplně vlevo úplně dole :D

  2. neurol23 napsal:

    nektery otazky jsou docela blbe polozeny, uz treba ta prvni:

    If economic globalisation is inevitable, it should primarily serve humanity rather than the interests of trans-national corporations.

    prakticky umoznuje jen 2 mozny odpovedi: 1) proti korporacim, pro lidi 2) pro korporace, proti lidem
    coz je oboji blbost

    ta absence pravicovych libertarianu v grafu je taky docela tragicka, ale tesi me, ze to tam vyslo aspon me ;-)

    http://www.politicalcompass.org…5

  3. kombajn napsal:

    neurol23: ja mel vzdy za to, ze jsem spis pravicak nez levicak, tak nevim :D

  4. neurol23 napsal:

    jeste, ze jsou tu takove testy. bez nich by ani clovek nevedel, co je vlastne zac ;-))

  5. Amoondre napsal:

    -0.5 & -3.13 coz je hodne blizko tebe :-)

  6. Lucienne napsal:

    Ahoj, Kombajne,
    těší mě, že Tě zaujala konspirace na Kofolu :) V politickém kompasu máme identické výsledky :) To mě také těší. Dnešek je fajn.

  7. Zuřící rosomák napsal:

    Já jsem vůči tobě o jedno pole blíže k liberálovi a o jedno blíže k pravici… což mě dost překvapilo, teda ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *