Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Nadupaná středa

Ok, už mi bylo třicet, ale občas jsem jako malé dítě. Včera jsem měl například za úkol vyměnit 80 liber z posledního výletu za eura. Ne že by v Praze nebyly směnárny, kdepak je jich jako hub po dešti, ale v první mi nemohli dát eura, protože neměli licenci (wtf?), v druhé neměli eura a ve třetí se ruská paní snažila poslat peníze, po deseti minutách jsem to vzdal. Nakonec jsem vrazil do další směnárny na Václaváku. Název Interchange si asi zapamatuju, protože za 80 liber jsem dostal 60 euro. Zatímco střední kurz libry byl včera 29,41Kč, dostal jsem zde za libru 20,37Kč. Rozdíl víc jak 9Kč za libru mi vyrazil dech. Euro už jsem nakoupil za normálnější kurz (střed byl včera 25,89) 27,89Kč. Předpokládám, že jsem tak narazil na nejdražší směnárnu ve střední Evropě, které se nevyrovnají ani banky. Chybami se člověk učí, right?

V práci jsem byl jen krátce, potom jsem pro jedno vydavatelství nafotil jeden rozhovor, následovala výměna ve směnárně, dodělal jsem DVD pro Tomáše Vtípila na jeho páteční akci v Brně a poté jsme se vydali s Maroshem na návštěvu. Večer jsme měli pozvání na večeři od Zdeňka a Luďka. Podával se pangas na víně a se zeleninou, pilo se víno a byla to ňamka. Večer jsme strávili zkrátka velmi příjemně. Do toho se nám zasnoubil soused Tomáš, což Marosh samozřejmě s úsměvem okomentoval slovy, že doufá, že mě nenapadne podobná blbost. Vypadá to, že můj přítel se toho bojí jako čert kříže! Ale nemám v úmyslu na to tolik spěchat, doufám že k tomuto kroku jednou dojde, ale není to aktuální (pokud jste nyní uslyšeli nějakou ránu, tak to Maroshovi asi spadl kámen ze srdce).

P.S. Budete-li v pátek v Brně, tak vězte, že v klubu Boro (Křenová 75) bude vystupovat cs_zvuk od osmi hodin. Já tou dobou už budu na jiném místě v Evropě, ale na návštěvníky čekám alespoň v podobě DVD projekce, která bude dost netradiční…


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Čtvrtek, 25. února 2010, 10:35

Publikováno v BLOG


Komentáře

10 komentářů: “Nadupaná středa”

  1. Paželv napsal:

    Snad nejlepší směnárna v Praze na rohu Kaprovky, Maiselovy a náměstí Franze Kafky kousek od Staromáku.

  2. filipika napsal:

    Co mas z toho, taky jsme se v Praze v lete spalili se smenarnou, clovek specha, je ve stresu, meni desetitisice a pak se jen chyta za hlavu…

  3. Marosh napsal:

    No jo, ja mu presne tu smenarnu doporucoval, ale to by me mladej musel doma poslouchat :DDD
    a btw. zasnoubeni a vubec institucionalizovani naseho vztahu mi prijdou jako nesmyslny, takze jsem rad, ze Kombi usoudil, ze se o to radsi nebude pokouset :D Bud ten vztah proste funguje nebo ne, nemyslim, ze bych na to potreboval nosit posleze v obcance zapis "registrovan" :-)

  4. Bosorka napsal:

    Ale zasnuby nejsou svadba, ne? Jen se okolí tím řekne, že spolu jste navážno, nebo tak něco.

  5. Marosh napsal:

    bosorka: a to je prave to, ja myslim, ze i bez toho jsme spolu navazno a i nase okoli to vi a tim, ze se zasnoubime, se preci nic nezmeni… a zasnuby bez logickyho pokracovani, kterym je pro me svatba/registrace, proste tomu nerozumim :-) a Mila nastesti vi, ze jsem vuci tomuhle skeptickej….

  6. p. napsal:

    jj, jedine Exchange Kaprova, smenarny na Vaclavaku jsou ty nejhorsi, co muze byt…

  7. Bosorka napsal:

    Já se na svatbu asi divam jen z pohledu hetero;-)

  8. AdaMM napsal:

    ten koncert byl ve čtvrtek :) a docela se vydařil, promítalo se na strop :D jinak já měl dobré zkušenosti s Czech Exchange v Kotvě – v létě byl VIP kurz už pro malé částky (při předložení kuponu z webu)…

  9. heny napsal:

    souhlas. Buď to funguje a nebo ne. Nefungování je ale v registrovaném partnerství myslím, o to horší. Zásnuby nejsou v případě toma a tarase předkrok svatby ???

  10. koogi napsal:

    exchangeexchange v Kaprovce je sektor VIP, tam obsluhujou jen klienty s klientskou kartou. Ale na rohu Kaprovy je i sekce pro nepravidelné klienty a je tam i tak výhodný kurz ( cca 0,20kč ztráta oproti sekci VIP) Opravdu je to to nejlepší na českém bankovním trhu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *