Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Zpátky v pracovním procesu

Po návratu z Mnichova bylo nutné vplout zpátky do normálního života. Ten můj se z větší části odehrává před obrazovkou počítače…

Po návratu z Mnichova se bylo nutné vrátit do normálního režimu. Nebylo to zrovna jednoduché, protože jsme měli na pondělí nachystánou migraci na nový redakční systém. Když jsem ale ráno došel do práce, stále se na mne tlemil původní redakční systém. V mailu jsem našel zmínku, že se migrace o den posouvá na noc mezi pondělím a úterým a zhruba za hodinu se IT oddělení rozhodlo, že zmigruje za provozu dopoledne. Tak hloupé rozhodnutí jsem už dlouho nezaregistroval. Samozřejmě, že bez indexace byl web neskutečně pomalý a téměř veškeré moje pokusy o vkládání článků skončily chybovou stránkou. Komu není shůry dáno, v apatice nekoupí. Nicméně když se v úterý začal redakční systém chovat rychleji a chybové hlášky téměř vymizely, ukázalo se, že práce s novým systémem je daleko rychlejší a příjemnější. Odpadla zcela nutnost chodit pokaždé do HTML kódu článků, zjednodušil se proces administrace a navíc nám co nevidět přibudou tlačítka na 1+ od Googlu, Like od Facebooku a sdílení po Twitteru i LinkedIn. Design zatím zůstal +/- původní, ale i s ním se zřejmě bude něco dělat do budoucna. Navíc jsem vyfasoval větší monitor (původní měl na sobě nějaké šmouhy a obraz vypadal neostře), takže jsem aktuálně v práci spokojen.

Po práci jsem dojel domů, uvařil miláčkovi bylinky, oloupal olbřímí (větší než velká) cuketu a nastrouhal ji. Pak se toho chopil Maroshek a vyrobil z ní cuketovou pizzu. Já si mezitím skočil do posilovny, kde jsem tentokrát netrápil nic jiného, než srdce a nohy. Stále mne trochu pobolívá rameno, takže jsem si odpustil cviky na strojích na břicho a 42 minut jen šlapal na rotopedu (ten mi ohlásil ujetých 14.7 km). Za prvních 14 dní jsem teda zatím zhubnul jen 2 kila, nicméně i to je pozitivní posun. Pak jsem se chvíli věnoval relaxu v podobě QuakeLive arény, vyhrál jsem jednu Sit&Go hru v pokeru a vrhnul se (konečně!) na fotky z dovolené na Krétě. Z osmi adresářů jsem zatím zvládl upravit jen fotky toho prvního a to ještě ne kompletně.

Co se týká našeho projektu s fotoplátny (BytArt.cz), web je již konečně ve výrobě, zvítězil čistý design a nyní nastal čas, abych se podíval po lidech, kteří umí fotit a chtěli by některé z fotek třeba prodávat u nás. Pokud o někom takovém víte a dotyčný/á fotí krásné fotky v rozlišení minimálně 8 megapixelů, neostýchejte a dejte mu nebo mně vědět. Nebudeme jistě nabízet zpočátku tisíce kusů fotografií, ale zato nechceme nabízet většinu fotek z fotobank, ale právě od lidí, kteří dělají fotky z lásky.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Úterý, 2. srpna 2011, 14:21

Publikováno v BLOG


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *