Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Rozkapaný a vidící

To bylo zase historek o tom, jak člověk po rozkapání nevidí. Dokonce i na klinice mi doporučili doprovodod. Velmi rozostřené vidění, výpadek barev až téměř slepota.

Tak popisovali známí proces zvaný rozkapání. Domluvil jsem se s Robinem, že mne z kliniky odvede, ale na pevnou, ze které mě prozvonil se nedalo dovolat, protože telefon byl přesměrovaný. V té chvíli jsem opravdu znervózněl. Ale po rozkapání se ukázalo, že jediné co nemohu dělat, je přeostřovat z dálky na blízko. Každý pohled na mobil tak znamenal sundání brýlí, ale to opravdu nebylo nic, co by bylo tragické. Celkem jsem byl vyšetřen na sedmi nebo osmi přístrojích a to včetně očního CT. Tloušťka rohovky je dostatečná i na podstatně vyšší počet dioptrií, jen CT odhalilo v jistém místě obou očí hodnoty pod mezí (zřejmě možný náběh na zelený zákal) a měl bych chodit jednou ročně na kontrolu.

Operaci mám domluvenou na 12. dubna (lehce jsem ji posunul na dobu, kdy mi doběhně v posilovně měsíční permanentka) a o den později se mám stavit na kontrolu. Při zvažování, zda Neolasik nebo Neolasik HD (Lasik za použití nože jsem zamítl) jsem se rozhodl pro levnější variantu, protože HD vlastně vylepšuje oči nad parametry nastavené přírodou a přišlo mi to jako zbytečný zásah navíc. Jediným problémem mi tak zůstává najít si někoho, kdo by mne 12. dubna vyzvedl z kliniky a dopravil mne domů.

Po včerejším vyšetření jsem utekl do Qcafé, kde to probíhalo typicky (došel jsem na jedno až dvě svařená vína a následně jsem byl tři hodiny manipulován, abych zůstal). Bájný pták slavil sladkých 22 let a odcházeli jsme až kolem jedné. Dnes se mi nevstávalo nejlépe. Jednak se nemálo hulilo, jednak se chlastalo a mám matný dojem, že jsem si svým štěkáním vydělal první honorář – vodku s portským od pána s rukama od toneru a odbarveným kohoutem. Jak se ale stalo v poslední době ustáleným rčením, dva šroubky ani dvě matičky k sobě nesmontuješ (pokud nemáte po ruce hmoždinku nebo podložku, což v této terminologii značí versatila – to se ale opět dostáváme k číslu tři, které pro vztahy nijak zvlášť nedoporučuji).

Stále mám trochu rozšířené bulvy a rozhodně mi není příjemné sluníčko, to ale v průběhu dne jistě zmizí. Možná stejně jako kocovina. Jinak jsem už v myšlenkách v Madridu. Zítra poslední den v práci (kde mi bude výrazně upravena pracovní náplň) a dneska si skočím zaposilovat. Asi bych též měl začít s přípravou balení se na výlet. Kolegyně mi donesla do práce uzaviratelné pytlíky a rozhodně bych si měl nabít baterky do fotoaparátu. Možná by neuškodilo vyhodit několik plastových lahví, co se hromadí v kuchyni (půjdou samozřejmě do plastu) a vůbec mám po bytě spoustu zbytečného prádla.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Středa, 21. března 2012, 11:41

Publikováno v BLOG


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *