Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Proč se opět stydím za prezidenta

Bém, byl vždy chráněncem vrtošivého staříka na Hradě. A stejně jako jiný Klausův oblíbenec (Vít Bárta) má problémy s odposlechy. Ono je samozřejmě důležité zjistit, jak se mohou odposlechy z BIS dostat do soukromé ABL. A možná by tak člověk zjistil, komu slouží oslabení Klause, ke kterému těmito úniky dochází.

Je ale dobré přehlížet Klausova slova, který „odposlechy nečetl a ani je číst nehodlá“? Má člověk obdivovat jeho odvahu, že se k něčemu co neslyšel vyjadřuje takto: „Odposlechy jsou strašlivě nešťastná věc, která ničí naši demokracii“?

Jenže odposlechy nejsou příčinou, proč je česká demokracie pošlapávána a ničena. Jsou jen důsledkem jednání politiků jako je Bárta a Bém. Korunní princ ODS, o kterém se neoficiálně v novinářských kruzích šeptalo, že jeho výlety do velehor mu jen poskytly alibi pro nerušenou léčbu, která souvisela s nějakým druhem závislosti (neověřená informace) byl Klausovým přivržencem léta. Kdysi jsem tohoto politika (Béma) měl rád, ale když se přes noc stal z příznivce Kaplického blobu jeho zarytý odpůrce (shodou náhod se kvůli stavbě blobu chtěl náš milovaný pan prezident vázat, stejně jako levičáci pijící vodu z PET lahví, řetězy k bagrům), prozřel jsem. Na jednom večírku jsem viděl Béma a poslance Babáka ve velmi přátelském rozhovoru. Vrána k vráně sedá. Bémova taktika záhadně mizet při problémech, mu dlouho procházela. Nyní je zřejmě konec.

A tak nastal čas na labutí píseň nejlepšejšího pražského primátora všech dob (sarkasmus). Rozeslal spolustraníkům dopis, plný emotivních pasáží. Jako kdyby tušil, že emoce jsou to, co má bulvár rád (stejný bulvár, kde byl svého času Bém hájený). Kdysi novinářům tvrdil, že podnikatele Janouška vlastně ani nezná. „Janoušek je jen mladý, úspěšný, sympatický muž, se kterým pravidelně hraji tenis,“ popřel to tehdy přátelské vazby v rozhovoru pro HN bývalý primátor. A pro MF Dnes dodal: „S panem Janouškem nevedu žádné zpravodajsky atraktivní hovory.“ To se teda hodně spletl. Ostatně přijde vám normální, když heterosexuální muž oslovuje svého tenisového spoluhráče „kotě“ nebo „mazánku“?

„Odposlechy podkopávají a budou podkopávat stabilitu jakéhokoliv demokratického společenského systému,“ prohlásil Bém. Je to zřejmě tradiční nemoc lidí z ODS – totální absence sebereflexe. Nepodkopává snad stabilitu demokracie kšeftaření a kamarádíčkování politiků s lobbisty? Nepodkopává stabilitu demokracie to, že se primátor Prahy vkládá do volby šéfa VZP? Že se ptá podnikatele s nevalnou pověstí, kdo by se šéfem VZP měl stát? O jaké demokracii to vlastně Bém a Klaus mluví?

Zveřejnění odposlechů přirovnal Bém k radioaktivnímu záření. Já bych to spíš viděl na rentgen, který dokáže odhalit zhoubnou nemoc. Česká pravice (ODS a VV) jde ve slovenských šlépějích a dokud nezažije stejnou porážku jako pravice na Slovensku, je zřejmě její pojetí demokracie neléčitelnou nemocí. Člověk by snad byl rád, že po volbách tato rakovinotvorná složka české demokracie vymizí, kdyby si vzápětí neuvědomil, že největší šance na úspěch pak bude mít ČSSD s neschopným vůdcem a především miliardář Babiš. Takže komu vlastně zveřejnění těchto věcí slouží?


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Pondělí, 26. března 2012, 23:11

Publikováno v BLOG


Komentáře

Jeden komentář: “Proč se opět stydím za prezidenta”

  1. ukul napsal:

    kontakt:bemp@psp.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *