Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Půjčovna, boží podnikatelský záměr

Dnes to bude krapet hate. Kombinace nedostatku spánku v posledních dnech, stěhování, malování… Není to poprvé, co se s tím setkávám. Už kdysi mi někde na akci nabízel nějaký člověk, co dodával LED stěny, že mi půjčí (kvůli původně nižšímu avizovanému množství obrazovek, než bylo domluveno) splitter pro TV signál. Půjčili mi ho za cenu asi 800 korun do rána. Zaplatil se jim ho tu noc celý, jak jsem zjistil ráno na internetu a tak jsem ho hned následující den objednal. Dodnes se mi válí v kufru.

Od té doby mám k půjčovnám docela averzi. Když ovšem přišel přítel s tím, že na malování starého bytu nenajmeme firmu, ale půjčíme si stříkací pistoli, souhlasil jsem. Ostatně, zdálo se to jako dobrý nápad. Dnes už vím, že příště budu muset snížit nároky na slušné jednání nebo aspoň nebudu hledat jen dle lokality půjčovny. Vyhnu se tak firmě PÚVAP na Vinohradské ulici – http://www.puvap.cz/kompresory-malirska-technika.php, kde jsem si půjčil stříkací pistoli Wagner W665 (na jednom místě již dokonce slepenou), kterou lze mimochodem novou zakoupit pod cenu 5 tisíc korun.

Pán mi ji v pátek předvedl a ukázal, kde a co rozebrat, aby se to dalo vyčistit. Dával jsem pozor. A tak když jsme v sobotu skončili, opravdu pečlivě jsem ji umyl přesně podle jeho návodu. Včera ráno jsem ji musel vrátit do 9:00, abych nemusel platit další den za 390 korun. Ráno se před půjčovnou utvořila fronta. Vystál jsem ji, dal jsem paní papír, ta mě poslala zpátky do druhé řady, kde se provádí vracení předmětů (asi by nikoho nezabilo mít tam třeba ceduli VRACENÍ nebo něco na ten způsob, ale budiž). Pán rozebral to, co pán minule a pak pokračoval dál, odklopil i další víčko a uvnitř našel zbytky barev.

Vrátil mi to s tím, že takto to nepřijme. Argumentuji, že pán co mi to půjčoval, mi zrovna ten poslední krok neukázal (a manuál k tomu půjčovna nedala). Ze strany obsluhy totální nezájem. Říkám, že znovu se s tím nepotáhnu, ať si tedy zaúčtují poplatek 150 korun, který je všude avizovaný jako pokuta za vracení špinavého nářadí. Obsluha nechce ani slyšet s tím, že tohle čistit je na 500 korun za hodinu. Protože v té chvíli nevím, že celý nový nástavec i s nádobou jde pořídit za 650 korun, balím přístroj zpět a chci papír, který paní u pultu odložila. Právě vyřizuje pána přede mnou a tak nemá čas mi onu A4 podat (víc nic nechci, jen chci odejít), poté následuje telefon a teprve asi po desíti minutách mi s úsměvem podává papír. Vezu přístroj zpět domů, házím plastové díly do vany s vodou a protože chodím taky do práce, jedu tam. Dlužno poznamenat, že silně nasraný.

Ve 12:16 mi volá pán z této firmy. Jde mu jen o to, aby mi oznámil, že mi stále na přístroj běží nájemní doba. Odpovídám mu, že o tom vím, znovu popisuji celou situaci, to pána nijak extrémně nezajímá. Pánovi znovu odpovídám, že o tom, že mi běží dál nájem zařízení vím, nicméně překvapivě chodím do práce a tak na čištění nyní nemám čas. Je spokojen s tím, že jsem obeznámen. Někteří lidé prý totiž kvůli tomu tropí povyk. Odpovídám, že já se jim taky pokusím udělat na internetu reklamu (tady je!) a pokládám.  Opět tak trochu nasraný.

Po práci jdu domů, odmočené kusy drhnu tak, že v některých místech nalézám pod bílou i zelenou a fialovou barvu. Horší je to uvnitř pistole, kde nakonec užívám dlouhého a tenkého šroubováku, abych barvu dostal dolů, ale koupel a proud sprchy to ulehčují. Odpoledne tam byla jiná obsluha. Chvíli přemýšlela, zda jsem nelepil ono poškozené místo, ale nakonec uznala, že asi ne. Udělala dobře, protože další komplikace by už asi nedopadla jinak, než mým hysterickým výlevem. Suma sumárum místo 585 korun jsem zaplatil 975 korun. Sem se už nikdy nevrátím.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Úterý, 14. července 2015, 9:40

Publikováno v BLOG


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *