Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


trochu jsem to tu flákal

hlavně vylíčení mého nadupaného víkendu…

Tak třeba sobota. N.O.H.A. v Hadivadle byla opravdu výborná. Původně jsem tam šel jen udělat pár fotek, ale nešlo se nebavit. A Iva Bittová? Říká se o ní, že je dost náladová. Zrovna jsem hulil trávu před divadlem, když dorazila. Přicupitala s houslemi pod paží a rychle zmizela. Když jsem ji o pár minut později viděl na pódiu, byla to osobnost. A když otevřela pusu a začala ze sebe pouštět všelijaké zvuky, těžko bych v sále našel někoho, koho by to mohlo nebavit. Byla výborná, ať už s houslemi nebo bez nich. Prostě respekt.


V zákulisí mi pak Zden předvedl Circulation – VJský systém, na kterém už několik roků pracuje. Byl v pohodě jako vždy, nicméně i se svojí dívkou mi přišli trošku introvertní. Musím ale hlavně zmínit jeho kufr. Zamiloval jsem si ho. Myslím že jsem ho už viděl v nějakém filmu, kde v něm převáželi zbraně hromadného ničení nebo tak něco. Obrovská věc z masivního plastu, uvnitř vypolstrovaná (vlezly se tam mimo malých mixáků i LCD a PC). Dojeli jsme domů kolem druhé, Zden pak zkoušel Circulation i na mém novém PC. Kupodivu to jelo zhruba stejně rychle jako na jeho mašince (plynule). Pak se šlo spát, to už bylo kolem třetí ráno.


Ráno jsem vstal o půl deváté, sbalil si PC a v 7mém nebi byl před desátou. Byl jsem tam první. Párkrát mi ujely nervy. Díky AdaMMovi a Fishovi za to, že to ignorovali. Chápal jsem například rozladění Moiré z toho, že jim bude v projekci zavazet kapela, ale jejich plánovaná redukce na jediný projektor byla moc. Naštěstí došlo ke kompromisu – 2 projektory. Pak jsem byl taky rozladěný z faktu, že Moiré jaksi vůbec nepočítalo s tím, že by někdo mohl používat jiné videovýstupy jako je cinch (například já a David Možný jsme použili klasické VGA výstupy, naštěstí můj VGA kabel dosáhnul k projekoru). No a nejvíc mi vadil fakt, že odhadem 40% plátna zabíraly tmavé věci hudebníků a tak heslo „VJ more than DJ“ bylo jen sloganem, který zmizel velmi rychle z dohledu.


Tímto děkuji VJovi Jarinovi za výborný živý set, Sistě 23 za doprovod k mému setu a všem kteří se přišli podívat za účast. Škoda, že větší část věcí šla z DVD, třeba VJ Zden měl v přehledu jen velmi málo věcí, které bych neznal z internetu a Cube visions na DVD předvedli klasickou techno projekci (moc se mi to nelíbilo). Pokud někdy bude pokračování této akce, tak snad jen lepší.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Pondělí, 25. dubna 2005, 12:45

Publikováno v BLOG


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *