Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


výpalné zůstane výpalným i když ho pojmenujete jinak

Myslím, že jsem to tu už taky rozebíral, nicméně tak krásně sepsané jako to má Patrik Zandl to nemám. Aspoň některé věci (úroveň jeho článků) se nemění. Selský rozum mi říká, že pokud platím výpalné na čistá CD, tak na ně můžu pálit vše co chci podle libosti. Teď si už jen počkám, kdy zavedou stejný systém na hardisky, abych si na něj mohl nahrát bez strachu z postihu cokoliv. Taky by bylo na čase zdanit podobným poplatkem auta, aby se výrobci podělili o náklady na pohřeb autem sražených lidí. Jediné co je nutné zajistit, je silná lobby ze strany pozůstalých a pohřebních služeb. Na cukr a čokoládu bychom zavedli poplatek pro zdravotnická zařízení, přece jen obezity narůstá. Zavedl bych i daň na papírové bankovky,, protože se s nimi může platit na černém trhu, podplácet a státu tak vznikají velké škody. Příplatek na nože je samozřejmostí, jde s nimi ohrožovat na životě a hlavně loupit.

Absurdistán? Ano. Ale skvěle fungující. Když jde o peníze, tak se organizace typu OSA vždy nějak s ministry domluví. Faktem je, že mi vadí jednak to, že zakoupením CD jsem AUTOMATICKY vinen (a platím tak i za archivaci vlastních dat, fotek, videa z kamery) a taky to, že v případě, že si opravdu nějaké CD vypálím, bude mi hrozit vězení. Naštěstí tu máme jeden zákon, který říká, že nelze být za jeden čin souzen dvakrát. Skoro mám chuť to celé odzkoušet. Vypálit 1000 CD nějaké vysoce ceněné nahrávky dle OSA (pravděpodobně Kabáti, Vondráčková nebo Olympic) a rozdat to lidem na ulici. Co by mi pak policie mohla? Poplatky jsem přece zaplatil, ne?

Bohužel ne, protože poplatek je koncipován jako poplatek za LEGÁLNÍ kopírování autorsky chráněných věcí (tedy například kopie z nechráněného audio CD, jehož jsem vlastníkem pro potřeby zálohy). Takže co? Takže nic. OSA vede už 4235:0 a její boj se zákazníky nekončí…

Pro další informace se můžete kouknout tady, ano, mafie a svinstvo je spravedlivé pojmenování této organizace…


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Sobota, 9. prosince 2006, 15:09

Publikováno v BLOG


Komentáře

2 komentáře: “výpalné zůstane výpalným i když ho pojmenujete jinak”

  1. Egi napsal:

    MalichernostiPodívej, teď jsem skládal počítač pro jednu naši sekretářku, která půjde záhy do důchodu. Aby si mohla na odpočinku browzdat po webu a korespondovat s dcérou v zahraničí a se známejma důchodkama. Browzdání jí kupodivu jde. Dále pak umí napsat text v editoru. Tabulka už je pro ni problém. Ano, vypalovačku tam má, ale spíš formálně pro servisní účely. Nevidím moc reálně, že by v dohledné době dokázala cokoli vypálit.
    Podstatné je, že z tohoto PC dostane Majkl Dejvid nebo podobná kreatura „šoubyznysu“ mrzkých 70,- Kč. Ty bys mu to upřel?

  2. honny napsal:

    na HDD to AFAIK je taky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *