Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


posun směrem k hororu

a kupodivu to vůbec není špatně…

Tak jsem včera skočil do toho kina na HP, jak jej vtipně nazvala Quanti. Když se řekne HP, tak nám „ajťákům“ se okamžitě vybaví firma Hewlett Packard. V tomto případě jde ale o třetí díl série o malém kouzelníkovi. Než se pustím do chvalozpěvu na téma Harry Potter 3, tak musím odbočit směrem k filmu Shreck 2. Viděl jsem totiž trailer, který byl nadabovaný a upřímně… Jestli to uvidíte nadabované, tak příjdete o veškerý požitek z filmu. Něco tak otřesného jsem nezažil. Postava osla je náhle utopená, kocour postrádá smyslný španělský přízvuk. Vzhledem k tomu, že největší kreace dělají ve filmu zrovna tyto dvě postavy, je to tragédie. Nedělal jsem si iluze o tom, že by mohl být dabovaný Shreck stejně dobrý jako ten s titulky, nicméně jsem nečekal, že by nevhodně obsazený dabing mohl ten film tak moc zničit. Eddie Murphy forever!


A teď zpátky do Bradavic. Recenze nelhali, opravdu je tento díl Pottera temnější. Dokonce mám pocit, že pokud bude žánrový posun takto dál pokračovat, mohli bychom se za dva tři díly dočkat velmi slušného hororu. Co musím zmínit, jsou triky. Žádný z nich nepůsobí vyslověně počítačově a fantastická výprava jako v každém minulém díle je dokonalá a opět vás to vtáhne dovnitř. Tohle je prostě film, který sice můžete zkouknout doma na PC v DivXu nebo na DVD, nicméně užít si ho můžete jen na plátně. Fantasticky rozpohybovaný je hipogryf a let na jeho hřbetu je okouzlující. Pokud tápete, co to je za zvíře, možná vám pomůže TENTO link, kde naleznete souhrn bájných zvířat. O ději nebudu prozrazovat nic víc, snad si jen postesknu, že jsem se strašně moc těšil na dalšího záporáka v podání Gary Oldmana a to mně lehce zklamalo. Proč? To si nechám pro sebe :), ale nebojte, Alan Rickman je taky perfektní, doufám že autorka nenechá tohoto učitele v některém z dalších dílů zahynout.


Mimochodem, tak to začíná vypadat, že mýty se stávají realitou: LINK.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Středa, 16. června 2004, 9:09

Publikováno v BLOG


Komentáře

4 komentáře: “posun směrem k hororu”

  1. Benny napsal:

    recenze nelhalY

  2. Benny napsal:

    jinak ten virus udelal Vallez z 29A

  3. rDaneel napsal:

    Vezen z Azkabanu je zatim, dle meho nazoru, nejlepsi knizka v cele serii, takze se to snad i preneslo na film, uvidiiim. S nasledujicimi mnohasetstrankovymi bichlemi se filmari radne zapoti . . .

  4. Quanti napsal:

    ale jo, mne se taky vybavi hewlett-packard, koneckoncu jinou tiskarnu jsem nikdy nemela ;) ale co mam delat, kdyz to ma stejny inicialy – at zijou zkratky :)

    jo, vidis – az ted jsem si uvedomila, ze hipogryf musel byt vlastne trikovy :DDD prisel mi uplne realny…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *