Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


spot primo z Londyna

omluvte ze pisu bez hacku a carek, ale nejak tu nemaji defaultneceskou klavesnici!!!…

Tak tedy aaaaano. Jsem v Londyne. Nejprve mi vyrazil uplne dech, protoze je to skvele misto, uplne z nej dycha kosmopolitni duch, na kazdem kroku Cernich, Japonec, Arab, Ind nebo nekdo podobny, je to fakt fotogenicke mesto. Bohuzel mam lehke (AdaMM by je jiste oznacil jako ‚silne velke‘) problemy s orientaci, takze mi trvalo nejakou dobu nez jsem stim baglem na zadech nasel misto, kde mi prodali listek do Penrithu. Haleluja. Pak jsem zabil hodinu casu ve fronte do uschovny zavazadel. HUH. Ale ted chodim s fotakem okolo krku okoli Victoria Station. Trosku dost me mate, ze tady je vsechno Victoria. Victoria Coach, Victoria Train, Victoria tamto, Victoria tohleto…


Jinak cesta z Brna nebyla zla, nicmene linka Brno-Praha ma autobusy lepsi. Ale jinak pohoda a dokonce jsem se pekne vyspal, asi tak 6-7 hodin, to je velmi slusne. Pres Prahu jsme jeli, ale nestaveli jsme tam, protoze tentokrat jeli 2 busy a ja sedel v tom co tam nikoho nebral. Pravda, zacpa na Barandovskem moste byla tak velka, ze jsme na Rozvadov dojeli POZDEJI jak autobus co tam stavel a to nemluvim o tom, ze jsme tam ztvrdli o neco dele, protoze se nezdal celnikum jeden nebo dva lidi. Dokonce jim prohledavali batohy, coz bylo stesti, ze jen jim, protoze jak jsem naznacoval, vezl jsem 2 misto jednoho kartonu cigaret a taky slukovku, kterou jsem sice aspon pulhodiny cistil, ale stale ‚vonela‘ dosti. Nakonec jsem ji posplichal deodorantem.


Autobus mi jede az ve 23.00 z Victoria Coach. Pravda, nikde jsem nenasel ze ktereho nastupiste, nebo dokonce jaky je cely nazev linky, ale stejne tam budu 2 hodiny dopredu, uz kvuli tomu, aby mi stihli vydat zavazadlo. Taky necekejte, ze se budu neustaleozyvat, jedu do mist, kde sviti loucema, TV povazuji za kouzelnu bedynku s pohyblivymi obrazky a k preprave pouzivaji vyhradne kone a dostavniky (poznamka pro AdaMMa: Jestli to das cist Michelle nebo ji to dokonce prelozis, osolouzim te mym fotakem – prumer objektivu je 62 mm). Trosku prehanim, ale net tam asi moc praktikovat nebudu.


Jinak takovy ty veci, ktery vas po prijezdu prekvapi, jsou ocekavatelne, ale presto vas prekvapi. Treba fakt, ze autobus vetsinou prijizdi z protismeru, stejne jako auta, ktere vas chteji prejet na prechodech pokud se rozhodnete jit na cervenou. Dech vam samozrejme bere architektura (pokud ji mate radi jako ja) a taky pomerne dost drahe cokoliv. A kdyz jsme u penez. Hodnota minci je kupodivu dost ruznoroda. Rozhodne si nemyslete, ze libra je vetsi jako 50 penci. Trosku zmatek a navic nejvetsi bankovka se kterou jsem se setkal byla 20 liber. Zjistuju ze dost nestiham se svoji chabou anglictinou. Mno ale nejak to preziju… 


P.S. Je tu o hodinu mene nez v Praze a Brne, takze jsme dojeli v 10.30 mistniho casu misto 11.30, jak je uvadene v jizdnim radu. Jinak je tu fajn, dokonce tu chvilema sviti slunicko.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Sobota, 28. srpna 2004, 15:03

Publikováno v BLOG


Komentáře

Jeden komentář: “spot primo z Londyna”

  1. bufac napsal:

    za kolik se v anglii netuje ?? :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *