Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


jak mi SPAM přikázal…

tak činím a zmiňuji se o referendu o přesunu nádraží v Brně a zároveň zmiňuji, proč je nuda v Brně a bude i nadále…

To že mi chodí SPAM neustále, je věc normální. Už jsem tu o referendu psal, proto jsem nečekal, že na moji adresu dorazí následující:


Zdarec pánové, zvažte nějaké internetové promotion k referendu o poloze nádraží. I když jste mladí a žíly vám odsun nádraží asi netrhá, je poměrně vysoká pravděpodobnost, že se dožijeme nějakého definitivnějšího řešení, než je v Brně nyní.


Nevím jak vy, ale já mám své důvody, proč nechat nádraží tam kde je. Ať už jste jakéhokoli názoru, zvažte, zda o tomto problému napíšete na svůj blog nebo dokonce odkážete linkem na ten náš.Na našem webu, v novinách i mezi lidma je dost inspirace a informací, o které se dá opřít. Asi bych se na vás neobracel, kdyby magistrát vyvíjel nějaké úsilí referendum zviditelnit. Je to přesně naopak, splnili jen ty podmínky, co jim ukládá zákon (úřední deska a web) a pak si v letácích vydaných z celoměstského rozpočtu dovolují lidi od účasti v referendu dokonce zrazovat. Díky a mějte se! Svaťa. PS: teď moc nemám čas, ale po referendu se zase vrátím k pravidelnějšímu čtení textů, co trousíte na své weblogy.


Je vidět, že Sváťa ¨nás opravdu nečte, pokud se nepletu, tak Benny i já jsme se již k tomu vyjadřovali. Já referendum plně podporuji a pokud je nějaká možnost, že link na této stránce pomůže, pak ho sem klidně přidám, ale nedělal bych si plané naděje.


http://www.nadrazivcentru.cz/ http://www.nadrazivcentru.cz/ http://www.nadrazivcentru.cz/ 


Problém celé věci je, že jsem rozhodně pro referendum, ale taky jsem pro odsun, což se snaží referendum zmařit. Na druhou stranu patřím k vyznavačům fairplay a to co předvádí brněnský magistrát je opravdu silná káva i pro závislé na kofeinu. Proto rád pomohu druhému táboru, už proto, že celá otázka týkající se odsunu brněnského nádraží není otázkou města Brna, ale celého kraje. Problém je, že do toho mluvit lidé nemohou. Žiju v Brně čtvrtým rokem, od roku 1994 jsem sem dojížděl. Dá se tedy říct, že tu větší část života kterou jsem vnímal, jsem strávil právě zde. Protože však nemám trvalý pobyt v bytě (opatření domácího, aby mně mohl v případě potřeby snadno a rychle vyhodit), nejsem tudíž občan města Brna a hlasovat nemohu. Jenže kolik Brňanů vlastně vlakového nádraží využívá? Jsem přesvědčen o tom, že daleko méně, než lidí z okolních vesnic. Brněnské nádraží ročně přepraví více osob jak to pražské. V porovnání se skutečnými nádražími ve světě (mohu porovnat s tím v Glasgow), je to ovšem nádraží trapné. Od technického zabezpečení, po nabídku prodeje. Jediné co si lze v brně koupit je rohlík z pekárny a na druhém konci noviny a bageta. Něco takového jako třeba květiny, drogerie, cokoliv chybí.


S primátorem souhlasím v jediném bodu. Nuda v Brně existuje. Nesouhlasím, že to změní nádraží a nevěřím, že by to mohlo změnit současné vedení radnice. Na to je příliš zatuchlé, zatuhlé a málo progresivní. Když vidím, jaká je podpora města mladým lidem, akcím pro mladé, je mi jasné, že nuda tu bude dlouho. Nevím jestli si to někdo na radnici uvědomil, ale veselí a rozverní důchodci asi město nezaplní, minimálně do té doby, než budou pobírat slušný důchod. Hnacím motorem byla vždy omladina. Nejsem si jistý smyslem akce Brněnské vinobraní, co vím je, že vystoupení mateřských školek, dechovka a folk není nic, co by mladí brali útokem. Nechápu to, kdyby byla alespoň trochu snaha něco změnit, jistě by nebyl problém spolupracovat třeba s nějakým tanečním klubem a pod záštitou města spojit břeh starší generace s břehem mladých. Bohužel asi existuje nějaká nepřekonatelná překážka. Pokud se dívám na to, s jakými problémy musí bojovat festivaly (kterých je zoufale málo) jako je Under Plunder s radnicí, nevidím možnost pozitivní změny. Brňané tedy i nadále budou platit daně. Otázka ale zní: „Co pro vás město Brno dělá milí Brňáně ???“


Abych plně vystihnul moje pocity, musel bych použít jadrného slůvka. V Brně je nuda, radnice se snaží mařit referendum jak to jde, radnice občanům lže a dělá z nich hlupáky, když jim upírá možnost se SVOBODNĚ rozhodnout. A občané? Nechávají si to líbit. Na nudu v Brně si zvykli, lež v politice je standard a to že si radnice dělá co chce? Mávnutí rukou a další půllitr desítky pomůže zapomenout…


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Úterý, 28. září 2004, 13:56

Publikováno v BLOG


Komentáře

12 komentářů: “jak mi SPAM přikázal…”

  1. Benny napsal:

    tak. ani se mi na to nechtelo reagovat a nakonec jsem to nejak presel. myslim ze bych to nevyjadril lepe, brnenska radnice sux a nadrazi (ktery bude nasledujicich 20 let rozkopany) bude jen dalsi tunel a hovno z toho, novy nadrazi ale zjevne potrebujeme…

  2. svaťa napsal:

    thanx ;-)

  3. svaťa napsal:

    a ještě detail. i když si to tak zřejmě nemyslel, tak se nejedná o spam. mail jsem poslal na 4 nebo 5 adres lidí, jejich blogy čtu. šlo tedy o klasický mail rozeslaný na pár veřejně známých adres.
    měj se

  4. kombajn napsal:

    2 svataok, beru zpet, tesi mne ze nejsem anonymni adresa z mail listu lidi, co se podepsali, ze nepojedou 22. autem do prace. v zasade bych si moc pral, aby referendum melo vic jak 50% lidi a bylo platne, at uz dopadne jakkoliv, ale zpousta znamych nema bydliste v brne stejne jako, byt zde ziji a odhaduju, ze to dopadne spatne. presto drzim palce…

  5. kombajn napsal:

    omlouvam se za pravopisne chyby, po litru vina to neslo jinak

  6. Davi2 napsal:

    OKPromíjím, ale "zpousta" u mě dlouho nebude mít konkurenci :-) .

  7. janicka napsal:

    2kombajnehm… i kdyz ses upsal, ze nechas auto v praci, mailovou adresu jsi tam nenechal… a ja jsem ji tudiz pri tom silenym prepisovani ani odnikud nevyhrabavala. – to bys teprv videl spam. ;-)

  8. kombajn napsal:

    2 janickatak to uz jsem paranoidni :D

  9. flam napsal:

    a já jsem pro zachovánístávajícího.

  10. flam napsal:

    a já jsem pro zachovánístávajícího.

  11. anquetil napsal:

    než to zase někdo vymažeV posledních letech se vše podřizuje nekompromisnímu diktátu businessu.

    Začnu palalelou jen zdánlivě nesouvisející. Grand prix motocyklů. Odjakživa byla Velká cena vždycky doménou nás všech, Brňáků i Čechoslováků. Je sice pravdou, že svérázným koloritem byly též někdejší nájezdy dederonů, kteří nám vždycky poblili celý štatl, jinak ale tím závodem celé město doslova žilo a atmosférou dunících motorů, bičovaných do nejvyšších obrátek, pulsovalo celé Brno. Dnes ve dnech závodů o nich nikdo neví a plakát skoro neuvidíš. Nový autodrom je poněkud stranou od města, vstupné je nekřesťansky vysoké a veřejná doprava na odruh skoro nulová. Kdo by taky stál o řadového občana s poloprázdnou peněženkou, který za pouhý 1 škopek musí vysolit tolik, co kdysi za celý kastl!?! Ty tam jsou návštěvy 300.000 diváků na někdejším Masecu. Pořadatelé se spokojí pouhou hrstkou movitějších diváků ze zbytku Evropy, na kterých si dokáží dokonale namastit kapsy. Mnou si ruce, že penízky se kutálejí, ale ve jménu kšeftu nám ukradli "naši" Velkou cenu a prodali ji cizákům…

    Co nám to zase vrážejí za klíny do hlavy s tím novým nádražím? Jen slepý může nevidět ty miliony tun železobetonu nově vznikajících super- hyper- a giga-marketů, které jsou na trase střed Brna – nová lokalita nádraží. Snahy businessmanů z nadnárodních obchodních řetězců jsou více než průhledné – prohnat ty desetitisíce lidí přes svá obchodní centra a oškubat je jako kuřátka. A to si pište, že doprava odtud do centra bude stát zase za hovno, ty karty jsou totiž už předem rozdány a odpovědní zastupitelé z magistrátu jaksepatří "promazáni"…

    Materiály k nastávajícímu referendu, které Brňáci v posledních dnech dostávají do svých schránek, jsou psány jednostranně a tendenčně ve prospěch nádraží v nové lokalitě. Co je to referendum, to snad ví každý. Pobavte se třešničkou na dortu tiskových materiálů:

    Jak hlasovat v referendu?
    Odpovědí ANO v referendu zpomalíte rozvoj města.
    Odpovědí NE nebo neúčastí v referendu podpoříte projekt přestavby železničního uzlu Brno s nádražím v odsunuté poloze, umožníte další růst a prosperitu města.

    Odkdy neúčast v referendu znamená souhlas s jednou z možných alternativ ???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *