Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Jak jsem nevyreklamoval projektor

Prožil jsem krásné Vánoce a skvělý konec roku. Celé to bylo až tak moc skvělé, že jsem včera vážil asi o 3 kg víc, než před začátkem Vánoc. A to není málo. Každopádně jsem letos s uplynulým rokem spokojen. Doma všechno super, změny v práci slibují nějaké nové výzvy a možná stárnu, ale bylo mi na konci roku moc dobře. Tak ať je ten příští rok alespoň stejně tak krásný.

Vánoce nám trochu zpříjemnil projektor, u kterého se ukázalo, že za tmy zvládá úhlopříčku kolem dvou metrů. Sice si stále stojím za tím, že světelnost ANSI i rozlišení tohoto čínského podvodu jsou menší než je uváděno (3000/1280×800), ale vracet ho nemíním. Komplikace s dopravou do Číny mi za to nestojí. A za cenu kolem 4400 korun se jedná pořád o docela výhodný nákup, pokud nepotřebujete špičkovou kvalitu. Co se týká částečné kompenzace a snížení částky, které AliExpress tak rád zmiňuje (jakože bezpečný nákup), tak ta dopadla takto:
ali

Takže nakonec jsem z AliExpresu neukecal žádnou slevu za fakt, že mi zaslali výrobek s jinými parametry. Jedinou možností by bylo stornovat objednávku, odeslat zpět projektor a pak se možná dočkat ceny za projektor. Jak se dostávají peníze zpět z celního řízení netuším a nechci to ani zjišťovat. Takže jsem se s tímto nákupem na AliExpressu smířil. Skoro. Skoro, protože pro daný eshop to bude mít ještě dohru v podobě hlášení na ministerstvo financí z podezření na krácení daní. A už brzo snad přinesu první postřehy z toho, jak vypadá takový čínský mobil za 60 dolarů. Na rozdíl od projektoru se povedl lépe.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Pondělí, 2. ledna 2017, 12:40

Publikováno v BLOG


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *