Rubriky

Archiv

Názory zde publikované mohou a nemusí reprezentovat názory mého zaměstnavatele.


Jen se špetkou másla, prosím

Co nového? Jak žiju? Má to smysl? Nemám halucinace z hladu? Netopíme se v rozpáleném másle? Mmm… Máslo, mňam mňam. Ale zpět k tématu.

Blíží se Vánoce. A já zase nijak nepohnul s váhou (pokud teda bereme směr dolů) a jsem pořád 90+ kg. Nadšeně jsem provozoval chůzi několik posledních měsíců, ale samotné chození (ani pravidelných 10 000 kroků denně) na redukci váhy nemělo vliv. Takže se vracím k osvědčenému a mnou zase přehlíženému heslu „2/3 hubnutí je jídelníček“. Je to krapet opruz, ale mohlo by být hůř. Třeba kdybych neměl rád zeleninu. Kromě omezení žravosti večer (nově nahrazuji chuť na cokoliv třemi listy salátu), si tedy zase hlídám co jím a taky piju. Sbohem sladké džusy, sice jsem si vás ředil vodou, ale to nestačí. Sbohem křupky, někdy si vás dám místo dopolední svačiny, už se neuvidíme dvakrát týdně po desáté večer.

Zkrátka si taky po nějaké době musím sám vařit. Předevčírem jsem měl na oběd například 3 malé brambory předvařené, nakrájené na kolečka, ochucené pepřem a špetkou sypaného sýra, zalité kopečkem domácích tzatziki (okurka, řecký jogurt, koření). A dost jsem si pochutnal. Večerní pečené filé s hráškem mohlo dopadnout lépe, protože hrášek jsem 20 minutama v troubě docela zabil, ale těch pokusů/omylů asi bude ještě přibývat.

Naštěstí se mi střídá práce s volnem a tak je čas nejen na delší procházky, ale i na to vaření. Když se člověk nebojí zkoušet různá koření, lze i rybí filé jíst tři dny po sobě a ještě si pochutnat. Ke snídani piju vodu s citronem, prý nastartuje metabolismus. Přes den si do ní občas přidám kvůli změně chuti i šťávu z listu rýmovníku (docela se nám mrcha rozrostl, musím toho využít, než ho Kuba zpacifikuje). Kafe si ráno dávám dál, jen v něm chybí lžička medu.

Tvrdý alkohol jsem si do Vánoc zakázal, ale 2 sklenky vína mi zatím dovolují přežít realitu dnešního světa. Spát chodím po půlnoci a spím 6-7 hodin denně, což mi myslím taky neškodí. V minulosti jsem spal několik dní v týdnu jen 4 hodiny a to fakt nestačí. A taky se snažím hledat nějaké své ikigai, protože to, co říká Petr Ludwig, dává velmi často dokonalý smysl. Mimochodem pokud máte rádi rozhovory, dejte si tyto dva, kdy se pánové pozvali navzájem do svých podcastů:

#vyzkoušenozavás: Pokud vás napadne, že by listy rýmovníku mohly při pečení ozvláštnit chuť pokrmu, tak ne, listy se scvrknou a seschnou.


Send to Kindle

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Pátek, 25. října 2019, 9:58

Publikováno v BLOG


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *